Walk & Talk för psykisk hälsa – Varje steg räknas.

Ge en gåva
Skapad av:
Spes Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandestöd
Samlar in till:
STÖDVERKSAMHET & NOLLVISION

Walk & Talk för psykisk hälsa – Varje steg räknas.

Walk & Talk för psykisk hälsa – Varje steg räknas.

Den 26 april är det promenadens dag. Spes arrangerar en “Spesvecka” av att röra på sig för psykisk hälsa, sista veckan i april. Vi går eller vardagsmotionerar för att uppmärksamma Spes livsviktiga frågor. För alla vi mist, för alla som mist någon i självmord och för att förebygga att fler drabbas imorgon.


Spes vill uppmuntra alla till att ta de där extra stegen hela den veckan. Öka dina vardagssteg genom att gå till och från jobbet, på lunchen eller en extra powerwalk på gymmet. Lite mer aktivitet i vardagen kan ge stora hälsovinster för både den mentala och fysiska hälsan.

Varför?
1505 dog i suicid 2021 i Sverige. Varje suicid är inte bara ett trauma för de närmast anhöriga, utan även för vänner och bekanta, arbetskamrater, skolkamrater, vårdpersonal och personer som bevittnat händelsen. Varje år drabbas mellan 10 000 och 15 000 människor av svår sorg efter att en nära anhörig tagit sitt liv. Dessa personer löper risk att utveckla psykisk och fysisk ohälsa på lång sikt och behöver stöd. Därför finns Spes. Var med oss och förändra.

Hur?
Gå själv eller dra ihop ett gäng att promenera med. Räkna dina steg och tala om för omvärlden att du deltar i Spes Walk & Talk för psykisk hälsa. Det kan motivera fler. Dela bilder på promenader eller motionspass, tagga Spes, tillsammans fyller vi sociala media med bilder och lyfter vikten av fysisk och psykisk hälsa. Meddela gärna Spes ifall du vill skapa ett litet event och bjuda in fler deltagare, vi sprider gärna den infon vidare. Alla kan vara med! Läs gärna mer i vårt Facebook event.

Varje steg och krona räknas!

Varmt tack för att du är med oss och förändrar.

Ge en gåva
100 kr
2%
39 Dagar kvar

Senaste aktivitet

  • Tommy Nilsson Tommy Nilsson gav 100 kr

    Hur fixar jag en QR-kod att användas med Swish för en specifik insamling?

    Spes Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandestöd Spes Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandestöd: Hej Tommy! Varmt tack för din gåva! Den som har startat en insamling kan fixa en QR-kod under fliken insamlingsverktyg. Om du menar QR-kod till denna insamling, så finns den nu för swishgåvor i vårt Facebook event: https://www.facebook.com/events/1387994275319685/?... Eller maila oss så skickar vi den till dig. Varma hälsningar och tack!